Blødt som beton

Beton der leger med sanserne. Vi kender det alle. Efter en hård arbejdsdag er der ikke noget som at smide skoene og kaste sig over sofaen. Det er dog ikke altid en lige god idé – slet ikke, når sofaen er blød som beton!

Det er ikke skjult kamera, men det kunne det lige så godt have været. Mange gæster er nemlig blevet snydt af synet af den flotte Chesterfield sofa, som er placeret midt i IBF’s domicil i Midtjylland.

Årsagen? Den er lavet af massiv beton!

Sofaen er kreeret af den engelske designvirksomhed Gray Concrete, som har formået at skabe et så fantastisk detaljeniveau, at de fleste bliver snydt ved første øjekast. Og det er da også en af grundende til, at den nu står, hvor den står.

- Vi sidder i et spritnyt domicil, hvor alle væggene består af noget helt specielt beton. Og så passer sådan et møbel jo perfekt ind i helheden. Det fortæller ligesom, at her i huset går vi altså op i både detaljerigdom og beton – for det gør vi jo virkelig, forklarer marketingskoordinator i IBF, Carina E. Kristensen og uddyber:

- Men det er selvfølgelig ikke sådan en sofa, man bare lige smider sig i. Det kommer man vist hurtigt til at fortryde.

Numseaftryk og betonmønter

Selve sofaen har Grey Concrete lavet ud fra aftrykket af en ægte Chesterfield sofa og de har virkelig kælet for detaljerne. Inden de tog aftrykket fyldte de derfor puderne med en skumlignende substans, så de kunne forme dem efter et fuldstændig autentisk ’numsetryk’.

Denne teknik bruges primært, når man vil skabe detaljerigdom og det viser i sandhed, hvor fleksibelt beton også kan være. Selvom det lyder utroligt, så overtager betonen ligefrem mange af Chesterfield’ens egne egenskaber og bliver simpelthen helt læderagtig i udtrykket.

Kronen på værket følger denne realistiske indgangsvinkel og består af en 50p mønt – også støbt i beton – som gemmer sig bag den ene hynde. Bare lige for at illustrere, at her er der altså ikke noget at komme efter.

Alle elsker en hård sofa

Sofaen blev oprindeligt skabt til en designmesse, men har siden gået sin sejrsgang verden over. Det der skulle have været en lille, sjov opmærksomhedsskaber er nemlig gået hen og blevet en så stor succes, at der nu tages bestillinger på den. Og det er også historien om, hvordan den er endt i Ikast.

Prisen ligger i omegnen af 25.000 kr., men så er man selvfølgelig også garanteret en sofa – som ifølge skaberen Jon Gray – er overraskende komfortabel og kan holde til lidt af hvert. Og er du bekymret for, at det drilske danske vejr vil slide sofaen op, så er der trøst at finde.

Ganske som en ægte Chesterfield, forstærker den naturlige patina nemlig blot møblets autenticitet og charmerende udtryk.