Jamaica

Midtjyske sten i Jamaicas nyeste krydstogtshavn

Det er nok de færreste danske turister, der tænker over belægningen, når de står på havnen i eksotiske Falmouth, Jamaica. Men det burde de måske – den er nemlig pæredansk!

Danske IBF-sten på Jamaica… Hvem skulle nogensinde have troet det?

Det er ikke desto mindre sandt. I den jamaicanske by Falmouth er belægningssten nemlig ikke blot belægningssten – det er udsmykning.

Falmouth er kendt for sin smukke og autentiske 1800-tals georgiske arkitektur. Da der blev taget initiativ til at bygge en anløbsplads til to af verdens største krydstogtsskibe, ”Genesis” og ”Freedom of the Sea”, var det derfor helt naturligt, at arkitekterne brugte masser af tid på at finde den helt rigtige belægning.

Kun fantasien sætter grænser

Valget faldt på IBF’s Classico- og Holmegaardsten, som i et velovervejet samspil blev afstemt efter den karakteristiske arkitektur og det omkringliggende maritime miljø.

Midt på havnen danner Holmegaardsstenene således et fantastisk kompas i et mønster af lyse og afdæmpede nuancer og de lokale indbyggere og tusindvis af turister kan også nyde 4000 m2 eksotiske påfuglemønstre udført i ren Classico-sten.

Netop disse to typer belægningssten er da også kendt for et stort farveudvalg og sine fleksible, let håndterbare egenskaber – hvad enten de skal bruges på havnen i Jamaica eller til terrassen i kolonihaven.

Og netop dette var, i samspil med pris og udseende, en af årsagerne til at de nu pryder den jamaicanske havnefront. Alle stenene er nemlig håndlagt af et sjak på 5 danske brolæggere, 3 anlægsfolk og lokal arbejdskraft bestående af 16 jamaicanere.

Intet er for småt – intet er for stort

Totalt set sendte IBF 20.000 m2 belægningssten til Jamaica via den danske entreprenør E. Pihl & Søn A/S. Det svarer til hele 2250 paller gode, danske sten, som med kort varsel stod klar til last på Esbjerg havn!

Med denne ordre viser IBF igen at der i Danmark findes en produktion, der kan løse det meste til den rette tid.

Intet er for småt, intet er for stort – og nu er det også bevist, at intet længere er for langt væk!