Sådan får DU en fed terrasse

Hvad enten det er en lun solkrog, et udekøkken, en ny terrasse eller indkørsel, der skal anlægges, så hjælper vi dig på vej med inspiration, lidt “gode råd” og en gør-det-selv-film.

Skal fliserne være store, små, mørke eller lyse..?

Når du skal vælge farven på din belægning, så anbefaler vi at stenen passer til husets byggestil og historie. Til et gammelt stråtækt hus hører f.eks. pigsten, brosten og rustikke klinker. Til et hus fra 20’erne kommer simple fliser. De moderne belægninger som store fliser hører mere til nyere huse. Farven skal ligeledes passe til husets. Det dur f.eks. ikke med en kold rød betonsten til et hus i varme røde mursten. Her bør farvevalget snarere være over i det grå, sorte eller beige. Mønstre med farvekombinationer er naturligvis også muligt, enten i samme materiale, eller ved at bruge forskellige materialer, hvor man samtidig opnår en strukturforskel.

Find inspiration

Skal du vælge belægningssten eller fliser..?

Der er ingen tvivl om at tendensen er store fliser, da de giver spændende visuelle muligheder og først og fremmest et roligt og enkelt udtryk. Der bliver også gjort noget særligt ud af overflader og strukturer. En ny teknik er vådstøbning som giver flisen en glat og blød overflade. Den-gode-gamle Holmegaardsten er dog stadig meget populær, da den giver et rustik udtryk og har et utal af anvendelsesmuligheder. Stenen fås i mange smukke farvevarianter og størrelser, hvilket f.eks. giver mulighed for at skabe en stenbelægning, der er smukt afstemt med arkitektur i det omgivende miljø.

Se vores udvalg i fliser
Se vores udvalg i belægningssten

Sådan gør du...

Se filmen “Tips og tricks til lægning af sten og fliser” - det behøver nemlig slet ikke være så svært at lægge din egen terrasse.
 
Inden du går i gang, så husk:
Bestil stabilgrus og afretningsgrus
Tjek din ”værktøjskasse” - har du nu også, det du skal bruge 
Evt. leje af pladevibrator, skæremaskine eller stenklipper
Følg varens vejledninger og anvisninger for korrekt anvendelse
Kontroller at de leverede varer er i orden inden ibrugtagning
 
Se også vores "Kom godt i gang