Romex hårdfuge

Vejledning til anvendelse af Romex hårdfuge


Romex hårdfuge

Romex hårdfuge anbefales fortrinsvis til flisetyperne TrendLine og Struktur, men kan udmærket anvendes i forbindelse med andre typer belægningssten og fliser, når blot det sikres, at overfladen er helt ren og fri for kalkudfældninger. For at opnå tilstrækkelig styrke og holdbarhed skal fugebredden være minimum 5 mm og fugedybden minimum 30 mm. Fugen er stærkt til middel vandgennemtrængelig. Vi anbefaler derfor, at den kun anvendes til gangtrafik eller ved trafiklast, hvor der sørges for afledning af den vandmængde, der måtte trænge igennem belægningen. Fugearbejdet kan foregå ved finregn uden at hindre hærdning, og kræver ligeledes ikke afdækning ved finregn. Farvede fuger er muligt for de fleste typer. Der findes 3 standard farver ”Neutral” (som strandsand), ”Stengrå” og ”Basalt” (koksgrå). Det giver mulighed for at tilpasse fugen til flise-, og stenfarven eller som kontrast f.eks. for at markere et læggemønster.

Rompox Easy

Rompox Easy vil dække de fleste private formål som beskrevet ovenfor. Produktet leveres i lufttæt spand og er klar til anvendelse. Udførelsen er meget simpel: Overfladen på belægningen vandes først, fugemassen hældes ud og fordeles med svaber eller en fin kost. Der tilføres vand, som får materialet til at sætte sig, og resten af materialet fordeles til fugerne er fyldte. Til slut fejes overfladen ren med en fin kost. Overfladen kan belastes af gående efter 24 timer.

Andre Romex produkter

Andre typer Romex hårdfuge kan anvendes til trafiklast op til 40 tons, og er 2/3 komponent, der kræver blanding. Romex universalimprægnering er optimal til anvendelse på vores ”Struktur-fliser”, og kan med fordel også anvendes på andre produkter. Med anvendelse opnås en vand- og smudsafvisende overflade for nemmere renholdelse af belægningen. Udførlig vejledning samt oversigt over produkter, anvendelse og egenskaber kan ses her.