20/01-2015

Nominering til Bæredygtig Beton Prisen 2015

Belægningen "Perma-Drain®" slubrer vandet i sig efter skybrud på Helenevej
 
Derfor nomineres ”Helenevej” til Bæredygtig Beton Prisen 2015
Dommerkomiteen udtaler: “Det er en udfordring at få vandet væk fra de mange uigennemtrængelige overflader, som veje og pladser udgør. På Frederiksberg er man gået enkelt til værks: Læg betonsten med passende mellemrum sammen med et materiale imellem og under stenene, der kan suge vandet væk. Det har gjort Helenevej til Danmarks første villavej, der kan optage regnvandet fra selv kraftige skybrud. Frederiksberg Kommune og beboerne på Helenevej har med dette pilotprojekt vist, hvordan man kan tænke i nye baner, når behovet er en fast belægning, der sikrer, at regnen forsvinder hurtigt og lokalt gennem nedsivning”.
 
Det er Frederiksberg Kommune der har anvendt den miljøvenlige vejbelægning og anlagt Danmarks 
1. klimavej på Helenevej. Den absorberende belægning “IBF Perma-Drain®” sikrer de omkringliggende områder mod skybrudsskader. 
 
Den permeable belægning stod sin prøve i juli 2014 - hvor Frederiksberg blev ramt hårdt af oversvømmelser. Det forårsagede voldsomme ødelæggelser både for kommune og borgere. Formand for Teknik- og Miljøudvalget i Frederiksberg Jan E. Jørgensen udtalte i den forbindelse: “Hvis alle vores veje havde været af den nye slags, havde vi slet ikke haft problemer”. ww
 
www.danskbeton.dk kan der stemmes på de tre finalister frem til 28. februar 2015. Ved at afgive sin stemme, deltager man automatisk i lodtrækningen om et rejsegavekort på 15.000 kr. 
 

Hvad er en permeabel belægning?

En permeabel belægning er bygget op nedefra og består i hovedtræk af tre lag. Nederst på råjordsplanum lægges et bærelag, NCC DrænStabil, med en porrevolumen på ca. 30 %, der hurtigt kan optage endog meget store vandmængder. Vel at mærke uden, at bæreevnen stort set påvirkes. NCC DrænStabil ligner de bærelagsmaterialer, vi kender i forvejen – men har altså nogle helt specielle egenskaber.
 
Ovenpå bærelaget lægges afretningslaget, NCC DrænAf, der ligeledes kan transportere vand igennem – uden at miste sin bæreevne. Og øverst lægges så IBF Perma-Drain®, en specialudviklet belægning fra IBF, der gør det muligt for vand at trænge igennem fugerne– uden at gå på kompromis med stabiliteten. 
 
IBF Perma-Drain® belægninger fåes i flere varianter, med forskellige funktioner og æstetiske egenskaber. 
 
Har du lyst til at høre om vores belægningsteknologi så kontakt: Salgschef for udviklingsprodukter
Kim Falkenberg, IBF - mobil: 22 24 48 00 / mail: kfl@ibf.dk.
 
Hent i øvrigt brochuren på Perma-Drain® her