19/08-2019

Nu leverer IBF fortovsfliser med NOxOFF - uden merpris

Under varemærket NOxOFF vil IBF fremover, uden merpris for kommunerne, levere standard fortovsfliser tilsat titandioxid i toplaget af fliserne.
 
Teknikken er velkendt og resultatet dokumenteret, hvorfor det også finder anvendelse indenfor tage, facader og gulve. Nu følger IBF blot efter og tilbyder det som standard på fortovsfliser. 
 
 
”Vi har i nogen tid forsøgt at indarbejde produktet i markedet. Kommunerne har generelt været meget positive, men vi må samtidig erkende, at økonomi står højere på dagsordenen end miljøet. Det handler jo om at få pengene til at slå til i kommunerne, og ønsket fra borgerne og kommunernes driftsafdelinger er primært at have funktionsdygtige fortove. For os handler det også om økonomi, samtidig med det er vores håb, at vi med dette tiltag kan bidrage til, at vi får en samfundsøkonomisk og klimamæssig gevinst. Vi ser os selv som en ansvarlig dansk produktionsvirksomhed, men vil dog gerne erkende, at den ekstra omkostning vi får hér, skal sikre vi kan fastholde lokale arbejdspladser gennem øget efterspørgsel og salg. Vi kan ikke spå om fremtiden, men NU går vi ud og tester markedet”, fortæller salgschef Bent Bredland Bendtzen.
 
IBF fortovsfliser med NOxOFF giver hermed kommunerne et klimavenligt produkt, så de på en enkel måde kan sætte ind overfor den stigende luftforurening, som bl.a. stammer fra bilernes udstødning.

Sådan fungerer NOxOFF

IBF fortovsfliser produceres som ”2-Lagsbeton”, som tilføres titandioxid i produktionsprocessen, ved en teknik udviklet i samarbejde med PHOTOCAT. Når solens stråler rammer den behandlede belægning, aktiveres det virksomme stof i NOxOFF overfladen. Behandlingen indfanger, indkapsler og nedbryder kvælstofoxiden i luften ved hjælp af sollys. De nedbrudte partikler skylles herefter væk fra belægningen med regnvandet.  
 
 
IBF fortovsfliser, NOxOFF lagerføres i format: 62,5x80x7 / 62,5x47x7 / 62,5x62,5x7 cm. 
Ændringen i lagersortiment fra traditionelle fortovsfliser til fortovsfliser med NOxOFF vil ske gradvist i efteråret 2019.
 
Kontakt Lars Kohsel Andreasen på telefon: 29 67 28 99 - hvis du vil vide mere så se med HER