4/02-2013

Tagsten

Tagudskiftning i Herning

” Ta´ at lægge betontagsten fra IBF…”
Det er faktisk de præcise ord fra Peter Bach, indehaver af tømrerfirmaet, Lind Tømrer. Han har kun rosende ord til overs for IBF – efter netop at have afsluttet en udskiftning af 2.600 m2 tag på revisorfirmaet BDO´s markante bygning i Herning. Bygningen er kun 24 år gammel. Og på trods af det, var teglstenene smuldret væk i en sådan grad, at det regnede ind mange steder. En bekostelig udskiftning var derfor uundgåelig.

Tømrermester Peter Bach:
”Vi fik den spændende opgave og valgte at lægge IBF Vinge Øko betontagsten i stedet for teglsten. Kommunen havde restriktioner og pålagde os, at lægge en teglagtig type tagsten i teglrød på den markante bygning. Og så faldt valget naturligt på IBF´s Vinge Øko, der minder utrolig meget om en teglsten, er høj i bølgen osv.
Den minder om tegl ja, men er væsentlig billigere. Jeg vil tro, vi i runde tal har sparet
kr. 200.000,- i alt på de 2600 m2 tag - ved at lægge betontagsten frem for tegl.” Og netop lægning af betontagsten må et tømrerfirma, som virksomheden fra Lind lægge. Fagforeningernes regler siger nemlig, at kun murer må lægge tegl – mens både murer og tømrer må lægge betontagsten. Nogle gamle regler, helt tilbage fra tiderne, hvor man understrøg teglsten ved oplægningen.
 

Peter Bach fortsætter..
”Vi skiftede også undertag og lægter. Herefter lagde vi betonstenene på fra IBF. Det er bare et super produkt, for det passer godt sammen, og man lægger 2 bølger af gangen – modsat 1 bølge i teglsten. Det betyder således også en stor besparelse på tidsforbruget. Så når stenen hedder Vinge Øko er det ikke økologi – men den økonomiske besparelse, der henvises til”, siger Peter med et skævt smil.
”Og så vil jeg gerne runde af med at rose IBF for hurtig service. – Vi kan bestille tagsten dagen før, og have dem leveret dagen efter. Blot en ekstra fordel oveni alle de andre….” slutter Peter Bach.