10 terrasser du kan få inspiration fra

Måske har du haft din gamle terrasse længe og tænker, at NU er det nu, i år skal terrassen have en overhaling. Men du mangler inspiration til HVAD det lige er, der skal ske på terrassen, før den bliver til en rigtig hyggekrog og ramme for sommerens komsammen.
Tag med rundt til 10 udvalgte terrasser, og stjæl selv de bedste idéer til din egen.

1) Høje planter og minimalistiske fliser

På første terrasse skal du lægge mærke til formatet på SoftLine fliserne, der skaber et roligt og minimalistisk udtryk til belægningen. Terrassen får liv fra små grønne træer, der er plantet i rødlersfarvede kummer. Det giver et eksotisk look til terrassen, som du med fordel kan sammensætte med et lækkert loungesæt. En anden måde at tilføre varme til de rå SoftLine fliser, er ved at lave en del af belægningen i træ.

2) Skab rum med fliser i kontrastfarver

Kombinér fliser i to kontrastfyldte farver, og skab et visuelt rum som her, hvor arealet udenfor huset er belagt med en lys sandfarvet flise. Denne er sammensat med flisen Sort ”Plus” i 30 x 30 cm, der giver et eksklusivt udtryk til gangarealet. Opdelingen med siddeplads og gangsti, giver illusion af en lille veranda, hvor du kan nyde morgenkaffen.

3) Kombiner neutrale fliser med mønstrede tekstiler

Vælg en lys sart flise som IBF SoftLine i formatet 40 x 60 cm, og giv den gas med mønstre på puder og tæpper. På den måde skaber du en rolig belægning, der giver dig armvidde til at lege med mønstre, farver og stylingen. Det gode ved en terrasse som denne er, at du kan udskifte tekstilerne år for år, og dermed skabe et nyt tema.

Læs også: SE SKOVBONS FORVANDLING I GÅRDHAVEN MED SOFTLINE

4) Udsigt kræver plads

Er din terrasse åben, og har du en flot udsigt? Så vælg fliser i større format, for at matche de åbne vidder. Her er det IBF Fliser i sort/antracit i formatet 30 x 60 cm.

5) Drop den firkantede terrasse og integrér bede

Lav et eller flere indhak i terrassen og erstat fliserne med bede, for at få en mere dynamisk terrasse med hyggelige hjørner, perfekte til en solseng og en god krimi. I stedet for lave bede med flis som her, kan du også lave dine egne højbede med kantblokke – SE HER HVORDAN.
Læg også mærke til flisernes sammensætning af det smalle og kvadratiske format, som er opstået ved at flisen er blevet tilskåret af havearkitekten. Den anvendte flise er MarbleLine i farven New York Grå i formatet 50 x 50 cm.

6) Gangsti i storformat

Skab sammenhæng med dit indgangsparti og gangsti ved at vælge samme type flise, men i forskellige formater. Her er der anvendt Soldaterfliser i formatet 60 x 120 cm til gangstien, men selve indgangspartiet er belagt med samme flise i formatet 90 x 90 cm.

7) Simpelt men hyggeligt

En sikker løsning, der aldrig går af mode, med velkendte grå fliser og masser af grønne planter. Plantekrukker med krydderurter, et lille bålfad og en busk med farvestrålende blomster, giver liv til de klassiske grå IBF Fliser i formatet 30 x 30 cm. Se også det fine læhegn, er med tiden vil blive tættere, og skabe et lukket grønt hjørne.

8) Træk husets farve med i belægningen

Sort med sort på. Den mørke farve er gennemgående i taget, vindueskarmen, husmuren og belægningsstenen. På den måde skaber du fokus på detaljerne, som her hvor plantekummerne er plantet med prydegræs.

Se også: BROCHUREN for Holmegaardsten, og få overblik over alle varianter.

9) Fokus på rå materialer

Gør det enkelt og læg vægt på valget af materialerne. Her er valgt Soldaterfliser i formatet 90 x 90 cm. Flisernes rå beton spiller op til designmøblerne i kold sort metal og de rustne bålfade med deres naturlige oxiderede røde farve.

10) Et hjørne med læ

Er du så heldig, at have et hus med indhak, så anlæg terrassen her, og nyd godt af den læ og afskærmning I får fra husets sider. Her er det TrendLine flisen i farven ”Sort flammet” i formatet 40,5 x 60,5 cm.

DEL

Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Du kunne måske også være interesseret i...