Følg med i Felix Smith’s haveprojekt

Se med når vi følger Felix Smith og hans haveprojekt. Felix er en passioneret havemand. Han elsker at fifle i haven – og så er han og hans familie helt vilde med “det gode udeliv”.

Ovenfor kan du se den sidste af to film. Her viser Felix os rundt i haven på en regnvejrsdag efter anlægsgartneren og hans sjak har været i gang. Følg med – og få et unikt kig ind i Felix’ smukke have.

Har du ikke allerede set den 1. film, så se med HER.


Renovering med respekt for havens udtryk

Hele udgangspunktet for Felix’ haveprojekt i haven nær Bagsværd var, at alt skal se ud, som om det altid har været der. Dog trængte flere kroge i haven til renovering, og specielt terrassen bagerst i haven havde ”gravkammerstemning, ” som skulle forbedres til et hyggeligt og afslappende terrassemiljø.

De gamle træsveller, der før dannede ramme om terrassen i haven, er nu blevet udskiftet med Holmegaardsten kantblokke. Men idéen var ikke indlysende fra starten. Det var nemlig vigtigt for Felix, at hele renoveringen af haven skete i stil med husets landlige udtryk – og med en tung kantblok i beton, var Felix bange for, at mængden af sten blev for stor til det romantiske havemiljø. ”Men i virkeligheden synes jeg bare, det er blevet rigtigt flot” siger Felix som kommentar til den nye ramme om terrassen, der kan holde i mange år.

Også det lille gummibassin på terrassen er blevet udskiftet med en et nyt spejlbassin i beton, der er lettere at vedligeholde og tømme for vand, når vejrudsigten igen melder risiko for frost.

Måske husker du også underlaget af grus og småsten, der nu er udskiftet med betonfliser i 40×40 cm, som er med til at skabe et roligt udtryk til terrassen.

Anvendte produkter: IBF Holmegaardsten Makro kantblokke 21x42x14 cm, IBF Fliser grå i 40x40x6 cm og IBF Spejlbassin 140×180 cm.

Et klassisk mønster frem for nye rene linjer

På familiens hovedterrasse hoppede og dansede de gamle fliser, og med knækkede hjørner og ujævnheder gav det anledning til at udskifte den gamle belægning. Felix valgte flisen SquareLine – en klassisk belægning med betonfliser, men med en såkaldt kopsten som erstatning for flisens hjørner. Igen var det med en kærlighed for den autentiske stemning omkring huset, at Felix valgte et klassisk mønster frem for større minimalistiske fliser i rene linjer.

Felix’ hus er bygget på et fundament af kampesten, og for at trække stilen med ud på terrassen, er der langs terrassens indgang lagt pigsten, som opfylder Felix’ ønske om en glidende overgang mellem hus og have. Pigstenene er med til at gøre det hele lidt mere levende og bryder med den ellers firkantede form, som terrassen har.

Anvendte produkter: IBF SquareLine 50x50x6 cm med kopsten 10x10x6 cm i sort/antracit.

Lille havesti hen til tørrestativet

Som det sidste projekt havde Felix et ønske om en lille sti med trædefliser fra havelågen til tørrestativet. Det lille vaskeområde måtte gerne være vildt, men ikke helt så vildt, som det til sidst var blevet med det lange græs under tørrestativet. Trædefliser er en god løsning, der skaber retning og markerer et stiforløb, men alligevel er frodigt og tillader græsset at komme op mellem fliserne.

Anvendte produkter: IBF Bordurfliser 30x60x10 cm i grå og IBF Fliser 40x40x6 cm i grå

”Udelivet i haven er lige så vigtigt som at have et fedt køkken”

Familiens hus i Bagsværd er ikke særlig stort. Derfor trækker udelivet i Felix og resten af familien lige så snart, vejret tillader det. Felix sammenligner ”det gode udeliv” med samme vigtighed som det at have et fedt køkken eller et nyt badeværelse. ”Vi bruger haven rigtig, rigtig meget” fortæller Felix, der er glad for det færdige resultat i haven.­­

Har du endnu ikke set 1. film – så se med her

I 1. film fortæller Felix om sine tanker og idéer med haven. Se med når han guides af vores IBF konsulent Kim.

JA TAK, jeg vil gerne modtage blogindlæg, interviews og andet spændende inspiration direkte i min indbakke.

DEL

Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Du kunne måske også være interesseret i...