IBF_Struktur_Livsnyderhaven_Aalborg_1

Feriefølelse på terrassen med strukturfliser

Så du Marias fine belægning i hendes livsnyderhave? Hvis ikke, kan du stadig nå at drømme dig væk i hendes billeder og blogindlæg her.

Maria har valgt den lyse flise IBF Struktur som ny belægning til et lækkert terrasseområde. Her er der plads til at nyde morgenkaffen eller slappe af i bambusstolen med en god bog. For som hun selv siger: Ferien skal i år tilbringes på Costa del Terrasse, så hendes uderum har fået masser af sydlandscharme og feriestemning. Følg med og lad dig inspirere til selv at omdanne din terrasse til et lille ferieparadis med IBF Struktur – og få de bedste tips til at anvende flisen optimalt.

En flise med karakter

Da Maria fra @Livsnyderhaven skulle have ny belægning til terrassen, faldt valget på flisen IBF Struktur i en smuk, lys sandfarve. Flisen har en prægning i overfladen, der gør den lettere rustik at se på, og giver den sin unikke karakter. Strukturflisen er lavet af farvet beton og fremstillet ved vådstøbning; en særlig proces, der ulig øvrige belægningsprodukter gør flisens overflade helt tæt og dejlig blød at røre ved. Derfor er strukturflisen perfekt, hvis du vil bruge terrassen som en forlængelse af køkkenalrummet og er vant til, at havedøren altid står på klem, når solen bager lunt på sommerdag. Belægningen er ideel til dage, hvor ude og inde smelter sammen, og det ikke altid er alle familiemedlemmer, der når at få sko på, før der er frokost på terrassen.

IBF_Struktur_Livsnyderhaven_Aalborg_3

Personlighed på terrassen

Maria har kombineret to formater af strukturfliser, og opnår dermed lidt dynamik i belægningen. På terrassen er fliser i 60×60 cm og 30×30 cm lagt side om side som et charmerende alternativ til blot at lægge fliserne hjørne mod hjørne.

Maria har kombineret de sandfarvede strukturfliser med masser af grønt liv, blomster og møbler i naturmaterialer. Den aalborgensiske haveblogger lægger dog vægt på, at man skal finde sin egen stil, og kigge på indretningen inde i huset for at videreføre stilen ude på terrassen og skabe en rød tråd i indretningen.

Hvis du også følger med på Marias instagramprofil @livsnyderhaven, er det dog svært ikke at blive begejstret og stjæle lidt inspiration fra hendes styling af terrassen med strukturfliserne. Men før du selv kan sprede feriestemning på din nyanlagte terrasse, får du her et par faglige fif med på vejen, hvis du, ligesom Maria, også er vild med strukturflisen.

Læs også: Maria Lundvald: Tips til at forbedre din terrasse

IBF_Struktur_Livsnyderhaven_Aalborg_4

Giv terrassen et langt liv

En ny belægning løfter hele uderummet og kan give fornyet lyst til udnytte solskinstimerne udenfor. Sådan skulle det også gerne være næste år… og næste år igen. Det er vigtigere end nogensinde før at have fokus terrassens levetid – fordi en terrasse, der holder mange år også er en bæredygtig terrasse. Betonfliser kan holde i 50 år eller mere, hvis bundopbygningen er konstrueret korrekt og terrassen får vedligehold og kærlighed.

Bevar flisernes udseende med imprægnering

Maria har valgt at imprægnere strukturfliserne, så de er vand- og smudsafvisende. Det er helt ideelt til strukturflisen med dens prægning i overfladen. Imprægneringen er en tyndtflydende væske, der rulles eller males på. Det er nemt selv at imprægnere fliserne – du skal blot være opmærksom på, at fliserne skal være helt rene og tørre, og at det skal gøres inden fugning. Maria har anvendt Romex Universalimprægnering til sine fliser, og bevarer derved flisernes nuværende udseende i mange år, da imprægneringen heller ikke tillader UV-strålerne at blege fliserne.

Tjek på fuger

Udover imprægnering er det også vigtigt, at du har tjek på fugerne for at give terrassen et langt liv. Faktisk anbefales det at lægge IBF Struktur med en fugebredde på 6-10 mm. Det kan måske virke som en ret bred fuge – men det betaler sig i det lange løb. Det er vigtigt med en god fuge mellem fliserne, fordi der skal kunne ske en kraftoverførsel fra den ene flise til den anden, når du går henover belægningen. Er der betonkontakt mellem fliserne, risikerer man, at de med tiden vil lægge skæve og kan knække hjørnerne af naboflisen.

IBF_Struktur_Livsnyderhaven_Aalborg_2

Ser man på hele terrassen og dens samlede styrke, ligger 1/3 af belægningskontruktionens styrke faktisk i fugerne. Derfor er det også vigtigt, at du anvender det rigtige fugemateriale. Til strukturflisen kan du anvende to typer af fugemateriale.

Måske kender du allerede almindeligt IBF Fugesand, som er ovntørret kvartssand med en kornstørrelse på 0-4 mm? Det er let at anvende og feje i fugen med en kost. Hvert forår er det en god idé at genfylde fugerne, så du sikrer, at de altid er fyldte og stærke. Husk, at det ikke er optimalt at anvende strandsand som fugemateriale. Se her hvorfor.

Faktisk findes der et godt alternativ til dig, der ikke er vild med at bruge de første forårsdage på ukrudtslugning. Med en såkaldt fast fuge kan mælkebøttefrø og andre uvelkomne ukrudtsspirer ikke bide sig fast og gro i fugen. Rompox Easy er en fast fuge, som er helt vedligeholdelsesfri. Læs mere om fugematerialet her.

IBF_Struktur_Livsnyderhaven_Aalborg_5

Klar til feriegæster

Tilbage i Marias livsnyderhave tæt på Aalborg står haven netop nu i alt sin pragt. Maria har travlt med at gøre klar til weekenden, hvor havelågen slås op for glade gæster, der kan nyde det summende liv, blandt havens blomster, det smukke orangeri og den nyanlagte terrasse.

Vil du også skabe feriestemning med strukturflisen? Læs mere om flisen og se de gældende vejledninger her.

Få mere inspiration fra Marias have og følg hende på Instagram som @livsnyderhaven.

JA TAK, jeg vil gerne modtage blogindlæg og andet spændende inspiration direkte i min mail.

DEL

Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Du kunne måske også være interesseret i...