Maria Lundvald: Tips til at forbedre din terrasse

Nu er det sommer og det betyder, at vi bruger mere tid på vores terrasse. Terrassen skal helst bruges til at indtage de fleste måltider, for maden smager bare bedre udenfor. Når der er højt til loftet og fuglene synger, så sænker man skulderne lidt mere. Smilet bliver lidt større.

Sommeren er en hel speciel tid, hvor haven virkelig yder sit bedste. Hvor man bliver fyldt op med glæde, ved at være i sin have og man får en masse oplevelser udenfor. Jeg elsker fx. at plukke blomster i vores have. Når husets vaser igen er fyldt op med skønne vilde buketter – så er jeg ret lykkelig. Jeg har det bedst, når haven bugner med blomster og grønsager, faktisk har jeg altid haft det sådan.

Jeg holder meget af at sidde udenfor på vores terrasse, især når en ganske almindelig aften pludselig bliver til en stjernestund. Når stemningen på terrassen bliver til noget særligt, som fx. når der er lys i vores lanterner eller der er ild i vores pejs på terrassen. Der skal i grunden ikke så meget til, før aftenen bliver til en stjernestund. Til en aften man husker som noget særligt. Hvem elsker ikke at sidde under et tæppe på en dejlig lun aften ude på sin terrasse? Det gør nok de fleste.

I år kommer de fleste af os jo nok til at bruge mere tid på vores terrasse end vi plejer, og så er det endnu vigtigere end nogensinde, at terrassen fungerer.

Derfor har jeg samlet fem gode tips til hvordan man kommer videre med sin terrasse. Det er ikke raketvidenskab – blot en reminder om de små ting, man kan gøre for at forbedre sin egen terrasse. Så kan de små stjernestunder på terrassen forhåbentlig blive til mange flere.

5 tips til at forbedre din terrasse

Havemøbler

Kig på dine havemøbler. Fungerer de som de skal eller skal de udskiftes? Kan de blive piftet op med en omgang olie eller maling? Skal der indkøbes nye hynder dertil?

Belægning

Trænger belægningen på din terrasse til en omgang kærlighed? Trænger de til at blive renset eller trænger fugerne til at blive fyldt op med fugesand?

Udsigt

Hvad ser man på, når man sidder på terrassen? Er der noget der skal have en justering, måske er der noget, der skal skjules? Man kan plante et nyt træ, efeu eller en bambus for at skjule mindre pæne vægge eller grimme rør. Måske skal et nyt bed etableres ved siden af terrassen? Er du utilfreds med hvad du sidder og kigger på, så prøv at overveje mulige ændringer. Men husk at Rom ikke blev bygget på en dag. Gode ting tager tid.

Lys

Overvej at få hængt en lyskæde op ude på terrassen, det giver sådan en hyggelig stemning. Rengør de gamle lanterner du har på loftet og indkøb stearinlys dertil. Tænk på at det er de små ting, der sætter stemningen på din terrasse.

Find din egen stil

Forsøg at finde din egen stil, når du vælger havemøbler, lanterner eller tæpper ude på din terrasse. Der findes nemlig utrolig mange forskellige stilarter, så forsøg at vær tro mod din egen stil. Er du til den enkle indretning inde i huset, så brug samme stil ude på terrassen. Det giver ro for øjet – også uanset hvad der er moderne lige nu!

Husk på at når man har en terrasse, er det en forlængelse af din bolig og der er altid plads til forbedringer. Arbejdet med terrassen, eller haven for den sags skyld, er i en evig proces.

Nyd processen – for man bliver aldrig færdig.

JA TAK, jeg vil gerne modtage blogindlæg, interviews og andet spændende inspiration direkte i min indbakke.

DEL

Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Du kunne måske også være interesseret i...