TOP

Annette Heick: Sådan gør jeg haven vinterklar

Efterårets visne blade samles sammen

Når efteråret melder sin ankomst, falder der rigtig mange blade i Annette og familiens nye have. “Altså, rigtig RIGTIG mange blade,” tilføjer Annette. Familien bor nemlig i et skovområde, og det er derfor et stort arbejde at rive alle de visne blade sammen. Men det skal gøres sammen med klipningen af buske, så haven holder sig fin vinteren over.

Vinterbuske med lyserøde blomster

Annette har gjort sig nogle overvejelser om planter og buske. Hun vil nemlig gerne have noget grønt, der blomstrer om vinteren, så haven ikke er så bar. Måske en dronningbusk med lyserøde blomster, der kan lyse flot op i haven. Stedsegrønne buske er også på Annettes ønskeseddel for planter i vinterhaven, og fungerer også godt i haven om sommeren.

En anden måde at skabe liv i vinterhaven er med potter. Annette er særligt glade for kæmpe potter med nåletræer. De giver hygge til haven.

Så meget lys, at det næsten er lysforurening

Det er virkeligt hyggeligt med små lamper, især når mørket har sænket sig. Er der lys ude i haven kan man nemlig stadig fornemme, at der er en have med lys under træernes grene. Annette har nogle virkeligt store grantræer i haven, som hun planlægger at sætte et spot nedenfor. Så lyses der op i de høje kroner, hvilket helt sikkert vil skabe en god effekt når vinteren kommer, og man betragter haven inden fra den lune stue.

Det kræver en indsats at gøre haven klar til vinter

Det er selvfølgeligt forskelligt hvilken type have man har, men man er ofte nødt til at ofre lidt tid på at gøre haven klar til vinter og frost. Blade skal rives sammen, måske du har nogle stauder, der skal passes ekstra på, når det bliver koldere? Det kan også være, at potterne skal isoleres for vinterkulde.

Mere fra Annette Heick

Haveselskabet har fulgt Annette på rundtur i hendes nye have i Holte. Følg med i videoen på Haveselskabets Facebookside.

Dette indlæg var tredje og sidste i vores serie med Annette Heick om “det gode udeliv”. Annette Heick har tidligere givet tips til at skabe en have med hyggekroge og delt sine idéer til aktiviteter i haven med teenagere. Se alle indlæg her.

Vil du også inspireres og få tips til “det gode udeliv”?

JA TAK jeg vil gerne modtage tips og tricks
til “det gode udeliv” direkte i min Messenger
JA TAK jeg vil gerne modtage tips og tricks til “det gode udeliv” direkte i min Messenger

DU KUNNE MÅSKE OGSÅ VÆRE INTERESSERET I…

LÆS MERE PÅ IBF.DK