Skab en smuk ramme om din terrasse – med et vildt blomsterbed

Et vildt blomsterbed er en unik oase for bier, sommerfugle og mange andre insekter. Bedet giver nærende nektar, pollen og vand til insekterne. Men ikke nok med at du slår et slag for biodiversiteten ved at så et vildt bed, så er det samtidig en fryd for øjet. De vilde blomster kommer trofast igen år efter år. 

Med et vildt blomsterbed vil du opleve fantastiske blomster i haven hen over sommeren og ind i sensommeren. Et smukt element op ad din terrasse, som denne billedserie viser. Og ikke nok med det – tænk på de fine buketter du kan pryde dit hjem med, eller den smukke buket du kan tage med som værtindegave. 

De vilde blomster findes i et væld af farver med forskellige blomstringstider, og nogle af dem er enårige, mens andre er flerårige blomster. 

> Sæt en skål med vand i haven – og lad insekterne slukke tørsten når de er på rundtur i dit vilde blomsterbed.

Sådan sår du dine vilde frø

1. Vælg et lysåbent sted i haven, dvs. hvor der er rigelig sol og ingen bygninger eller træer til at skygge.

2. Skræl græsset og det øverste jordlag af. 10-20 cm. jord skal af.

3. Løsn jorden og bland den op med sand og grus for at udpine jorden – det er især vigtigt, hvis du bor på Sjælland, hvor jorden er mere leret og muldrig. Sand og grus kan du købe i dit lokale byggemarked.

4. Opbland blomsterfrøene i noget sand, så de er nemmere at udså, og spred dem ud på jordstykket. Riv lidt i jorden for at dække frøene til og vand området efterfølgende. Derefter er det bare at vente på, at frøene spirer.

God fornøjelse 🙂

Se og hør hvad biolog Vicky Knudsen har at fortælle om den vilde have

En lidt kold – men solrig forårsdag i 2021, mødte vi den sprudlende biolog Vicky Knudsen, i en vild have ved Fårevejle. Vi fik en “lille snak” om, hvordan vi kan få mere vild natur ind i vores haver. Et emne hun i høj grad brænder for. For vores vilde natur står desværre lige nu overfor en alvorlig trussel. De danske sommerfugle og insekter mangler mad og steder at yngle. I filmen kommer Vicky med nogle gode bud på hvad vi kan gøre – og måske netop ikke skal gøre, for at hjælpe.

Bemærk at vi fra maj til august 2021 sendte et brev med 5 kvadratmeter vilde blomsterfrø “Dansk vildeng” til alle der bestilte belægningsprodukter. Kampagne er dog slut nu…

DEL

Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Du kunne måske også være interesseret i...