Skab et magisk element i haven – med et spejlbassin

Spejlbassiner kan blive fantastisk flotte og næsten magiske elementer i haven. De er nemme at holde og giver en flot levende effekt, når den blå himmel og jagende skyer spejler sig sammen med havens planter. En flot understregning af den minimalistiske have eller en kontrast til den frodige, blomstrende prydhave. Spejlbassinet er med til at give haven liv, når der ikke er mennesker i den – nemlig fuglelivet. Bassinet er nemlig et trækplaster for alle havens dyr.

Sådan etablerer du et spejlbassin i haven

Gør spejlbassinet til et centralt element i haven, og før en gangsti direkte igennem bassinet.

Det er slet ikke så svært at etablere et spejlbassin – så længe du forbereder dig ordentligt. Spejlbassinet skal sættes på et fast og bæredygtigt underlag. I princippet skal du etablere et grusbærelag – akkurat som hvis du skulle lægge belægningssten. Blot skal det – ud over at være plant – også være fuldstændig vandret i begge retninger.

Skab en rigtig oase med planter rundt om spejlbassinet

Højden afstemmes med omgivelserne. Hvis du eksempelvis ønsker vandet plant med en belægningsoverflade. Du kan lægge belægningssten op til siderne af bassinet eller pynte af med for eksempel granitskærver. For at optimere effekten af ”spejlet” kan du vælge en placering, hvor beplantning kan spejle sig i vandet – eller sætte lidt spændende ny beplantning i nærheden af bassinet. Men du kan også sagtens nyde spejlbilledet af drivende skyer på sommerhimlen.

Alternativt kan du også placere spejlbassinet tæt ved vinduet, så du kan nyde det indefra.

Vil du vide mere om spejlbassiner? Læs brochuren: SPEJLBASSIN

DEL

Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Du kunne måske også være interesseret i...