Skab stemning på terrassen med bålmad

Når du skal skabe stemning på terrassen, kan du udover at indrette dig med møbler og krukker, sætte gang i bålfadet. Du kan lave lækre wraps og brygge din egen te, som boligstylist Lene Eriksen i denne film – vil inspirere dig til. 

Nedenfor finde du i øvrigt Lenes egne opskrifter på både te og wraps.

Et bålfad er et smukt element, der skaber en god stemning på terrassen. Det handler om at få gang i det gode udeliv og ikke mindst din terrasse – så den ikke ligger øde hen, også selvom sensommeren og efteråret banker på. Så hvorfor ikke byde gæster velkommen til bålhygge og lækre wraps. Eller bare få familien ud, så det vigtige uderum bliver brugt – hele året.

Lenes egen mynte- og ingefærdrik

Min mynte og ingefærdrik er altid et hit. Ung som gammel nyder drikken og den er helt vidunderlig sammen med de lækre wraps. Den kan også bare nydes som en varm drik en sen aftenstund, når duggen har lagt sig – og du har viklet dig ind i dit slumretæppe.

Vand
Sukker
Ingefær
Citron
Mynte

Miks alle ingredienser i en gryde, der kan tåle at komme på bål – fx en jerngryde.

Smag dig frem til hvor sødt og stærkt mv. det skal være. Jeg bruger en liter vand, 100 g sukker, ingefær i skiver svarende til ca. 10 cm., en økologisk citron i skiver, rundhåndet med mynte. 

Mynten bliver brun, når den bliver varm. Så når drikken er lun og stået lidt på bålet og derved trukket lidt (som en kop te) – så brug en hulske og tag mynten op af den varme drik, og inden servering nyt frisk mynte i glassene. 

Det smager fantastisk…

Wraps på bål

Disse wraps er super lækre og faktisk hurtige at lave. De er indbydende at servere på terrassen og nemme at spise. Du behøver ikke bestik og børnene er vilde med dem. Så der er ingen undskyldning – det er bare med at komme i gang. 

Brug fx en jernpande til bålet – noget der kan tåle varmen. Panden bliver hurtig varm, så vær obs på, at tortillapandekagen hurtigt bliver ristet. Put dem ikke panden før første wrap er helt klar til at komme på. Har man yderligere en jernpande med riller, bliver spidskålen perfekt herpå. 

Nye kartofler 
Tortilla pandekager
Fetaost
Hellemanns mayonnaise
Hvidløg
Neutral smøreost
Spidskål
Olivenolie
Chiliolie
Salt/peber

Pil bladene af spidskålen og put på grillpanden. Hæld rundhåndet olivenolie og lidt chiliolie udover kålen (chiliolie kan undlades, ifald det ikke må være for stærkt). Drys salt og peber på – og lad kålen simre og blive godt branket!

Imens kålen simrer på bålet, gøres mayonnaise klar. 

Man kan jo lave sin egen mayonnaise, men man kan også ty til Hellmanns mayonnaise og presse hvidløg heri – smager himmelsk.

Smør neutral smøreost – fx Philadelphia og hvidløgsmayonnaisen (aioli) ud på wrappen (vær rundhåndet med smøreosten og aioli) de kogte kartofler skæres i skiver og fordeles på wrappen sammen med det grillede spidskål.

Fetaosten – fx den firkantede Puck fra Arla, smuldres udover og det hele simrer på bålet. Fyldet og den grillede smag er en perfekt kombination. Fold wrappen sammen og servér den sammen med den varme mynte- og ingefærdrik.

God fornøjelse…

Pynt et fint bord, kreds lidt for gæsterne… Pluk en buket fra dit vilde blomsterbed – så er der ikke et øje tørt. 

Krydderurter pynter og er smukke at plante ud i større krukker. De kan faktisk gå hen og blive ret store og fyldige, så sørg for at plante dine små “potter” fra persille, mynte eller ærteskud ud, når du har klippet toppen af. Det lille drivhus er fra byggemarked og malet sort. Her kan du også muntre dig med alt fra rabarber, tomater til rosmarin og timian.

Hvis du selv skal i gang…

På terrassen er anlagt IBF Fliser i 60x60x5 cm i farven grå. En helt traditionel flise som er super anvendelig til hvilket som helt terrasseprojekt. Flisen leveres i 2-Lagsbeton, hvilket betyder at den har et ekstra lag beton – som gør den ekstra stærk og modstandsdygtig overfor smuds og snavs.

Tjek i øvrigt denne gør-set-selv film, hvis du har en gammel terrassen – du skal smide nye fliser på…

DEL

Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Du kunne måske også være interesseret i...