Jesper Nøddesbo kom i mål med sin støbte indkørsel
- Belægning
- Tagsten
- Murværk
- Afløb
-
Fabriksbeton
- Produktoversigt
-
Videncenter
- Brochurer og prisliste
- Kvalitet og deklarationer
- Vejledninger
- Salgs- og leveringsbetingelser
- Service og ydelser
-
Referencer
- Genbrugsstation Lisbjerg
-
In-situ støbt indkørsel hos Jesper Nøddesbo
- Arkitektskolen Aarhus
- Verdens Vildeste Brobyggeri
- Besøgscenter Skamlingsbanken
- Verdens største vindmøllefundament
- Fundament til melsilo i Karup
- Beton til Operaens parkeringskælder
- Når beton og natur mødes
- Faunapassage nomineret
- Heart: Krøllede mure
- Betonmøbler til Mjølnerparken
- Spunsen gennem Silkeborg
- Tove Ditlevsens Plads
- Gendarmhuse i hvid beton
- Trappe Musikkens Hus
- Jellinge Monumenterne
- Kontakt
- Bæredygtighed
- Kundeservice
- Webshop
- Kontakt
En støbt indkørsel
Man skal ikke tage fejl af Jesper Nøddesbo. Han ved, hvad han vil… Og det er ikke bare, når det har handlet om at få bolden kringlet i mål på alverdens håndboldbaner. Nej, Jesper har faktisk rigtig meget styr på stil og udtryk. Det oplevede vi tydeligt, da vi første gang mødte Jesper ved hans villa i Højbjerg. Her skulle vi høre om den idé, han havde fået. Hans meget lange indkørsel – havde han tænkt sig, skulle støbes i beton.
Jesper snakkede om store betonflader, cortenstål, pigsten og vilde bede. Alt sammen handlede det om at værne om det smukke hus, familien var flyttet ind i 4 år tidligere. Et hus, som de for alt i verden ville bevare den unikke stemning omkring.
Jesper havde sirligt tegnet sit hus, og illustreret en lang indkørsel, som grunden i øvrigt aldrig havde haft. En arkitekt havde været med på råd, og muligheden for at dele indkørslen op i flere niveauer blev belyst – og dermed var der ingen tvivl. Jesper ville have en støbt indkørsel – og vi skulle egentlig bare se at få leveret den beton. Det gjorde vi så.
Vi fik lov til at følge projektet, og du kan se og høre Jesper fortælle om forløbet i denne film og, ikke mindst, se det flotte resultat. Den lille hvalp Eddie var med på optagelserne – og det klarede han i øvrigt rigtig fint.
Ved indgangspartiet er der lagt pigsten, som bryder de rå betonflader på en smuk og æstetisk måde. Det giver en rolig og personlig oplevelse. For Jesper betyder valget af pigsten noget helt særligt, da det minder ham om hans bedsteforældre, som han tilbragte mange af sine sommerferier hos. Her prydede pigsten gårdspladsen, og han forbinder det med noget hyggeligt og rart.
De smukke cortenkummer, hvor særligt udvalgte blomster og planter optræder – understøtter stemningen.
Biler holder parkeret på et lavere liggende niveau, hvilket giver et roligt miljø omkring indgangspartiet. Niveauerne oppe ved hoveddøren er støbt med en glat overflade, hvorimod forløbet nede fra vejen har fået en “kostet” overflade.
Huset er et tidligere kollektiv. Det oprindelige hus blev bygget i 1950, og den gulstensmurede tilbygning kom så senere i 1960. Haven har en smuk og afslappet stemning. Der er tænkt over detaljerne, og fra terrassen kigger man ind i et smukt gammelt elmetræ, som giver haven en særlig atmosfære. Det er en have, som skal bruges, og som indbyder til leg og tummel for familiens børn.
Er en støbt indkørsel noget for dig..?
Hos IBF kalder vi denne løsning for in-situ støbt beton. In-situ betyder nemlig støbt på stedet. Er du interesseret i sådan en løsning, skal du tage fat i din lokale entreprenør. Her vil man kunne lave de nødvendige beregninger og sørge for at arbejdet bliver udført. IBF leverer nemlig kun betonen.
Jesper Nøddesbo har brugt firmaet FLIB Beton til at støbe betonen, som over 2 dage havde 4-5 mand i sving. Det skal nemlig gå hurtigt, for når først betonen løber fra pumpen – skal folkene stå klar til at nivellere og forme betonen.