Varenummer: 665102010

Sokkelkantsten 2x21x100 cm Sort Polymer

  • CheckmarkCreated with Sketch. Holder husets sokkel affugtet
  • CheckmarkCreated with Sketch. Varianter til anvendelse ved indvendige og udvendige hjørner tilgængelig
  • CheckmarkCreated with Sketch. Produceret af polymerbeton

Sokkelaffugter af sort polymerbeton. Med IBF sokkelaffugter skabes et hulrum mellem sokkel og sokkelaffugter – en såkaldt stenseng, der eksempelvis fyldes med større, hvide sten. Hulrummet sikrer en tør og affugtet sokkel, hvilket forlænger soklens – og dermed husets - levetid.

Projektvare

Kontakt os

  • Få et tilbud på projektet
  • Vi sidder klar til at hjælpe
  • Mulighed for specialløsninger
Information
Spørgsmål og svar
Specifikationer
Brochurer og Vejledninger
Artikler

Produktinformation

IBF´s sokkelaffugter anvendes i forbindelse med opbygning af en såkaldt stenseng. En stenseng er et hulrum langs husets sokkel. Med anvendelse af IBF sokkelaffugter bliver hulrummet mellem sokkel og sokkelaffugter 210 mm højt og 200 mm bredt. Hulrummet fyldes med større sten. Flere vælger hvide sten til dette formål.

I selve sokkelaffugterelementet er der indstøbt et støtteelement, som sikrer korrekt afstand til soklen. Denne støtte er 80 mm høj, og vil derfor efterfølgende blive dækket af sten, således at støtten ikke er synlig, når stensengen er fyldt.

Sokkelaffugteren er nem at montere. Tilpasning af sokkelaffugteren er kun nødvendig i to situationer.

Montering

Sokkelaffugteren placeres på opbanket og afrettet sand. Det anbefales at starte i venstre side af bygningen, hvor det første element placeres 20 cm længere ud end hushjørnet. Her sættes elementerne efter hinanden, ved at sørge for at fer og not sidder godt sammen. De 20 cm fra hjørnet er beregnet ud fra, at der i sortimentet er et udvendigt hjørneelement, som måler 25 cm, som skal skabe forbindelsen til det element, der kommer vinkelret fra siden. Elementet til det udvendige hjørne er 25 cm, hvilket gør at støtteklodsen på elementet, der kommer vinkelret på, skal sættes 5 cm fra hjørnet, hvor hjørneelementet så passer i den åbning, der bliver.

Når elementerne kører højre rundt om bygningen, og de kommer til den anden ende af bygningen, skal den sidste af sokkelelementerne så tilpasses, således at den slutter 5 cm før hjørnet, hvor hjørneelementet bruges på ny, som beskrevet ovenfor.

Der kan også ved bygninger være tale om indvendige hjørner. Her tilpasses ligeledes det sidste element i længden, støtteelementet skal slutte 20 cm fra det indvendige hjørne, samtidig med at en del af den udvendige fod skæres væk, for at det er muligt at køre videre med det næste element. Her passer så den løse støtteklods, der monteres i forbindelsen mellem de to elementer i hjørnet. Der fortsættes rundt om bygningen og tilpasningerne gentages efterhånden, som der kommer henholdsvis indvendige eller udvendige hjørner.


Specifikationer
Varenummer: 665102010
DB varenummer: 2335744
Farve: Sort
Bredde i cm: 100
Længde i cm: 21
Tykkelse i cm: 2
Vægt i kg pr. stk: 15
Vægt i kg. pr. pl.: 750
Deklaration: 2771
Antal m2 pr. palle: 50
Antal pr. palle: 50
Vægt i kg pr. m2: 15

Værktøjer

Nedenfor har vi samlet værktøjer som både vi og vores kunder, ofte anvender i forbindelse med kantsten.Brochurer og prisliste

Få inspiration og gode råd fra IBF til dit næste projekt med sokkelkantsten. Vi har samlet PDF’er som du kan bruge inden dit eget projekt sættes i gang.