16/09-2013

NOx Off renser luften

Vi kender alle til problematikken med CO2 udledning. Men en anden farlig forureningskilde er den Nitrogen Oxid, der udledes i luften fra bilernes udstødning. De skadelige stoffer er også kendt under navnet NOx og er med til at give os mange skadelige sygdomme i lungerne.

IBF har i samarbejde med PHOTOCAT udviklet et belægningsprodukt til særligt trafikerede områder, hvor man kan uskadeliggøre og nedbryde den farlige NOx, der især er skadelig, hvor mange biler kører og parkerer hver dag. Den nye kvælstofoxidnedbrydende belægningssten efterbehandles i produktionsprocessen med en særlig væske, der neutraliserer den skadelig NOx. PHOTOCAT er producent af  IBF´s overfladebehandling, der regnes for markedets mest virksomme og effektive af slagsen.

De NOx Off behandlede sten lægges på helt normal vis. Og behandlingen kan hverken ses eller lugtes og skal heller ikke vedligeholdes, da den fastholder sin effektivitet i hele stenens levetid.

Hvordan virker NOx Off behandlingen så?

Når solens stråler rammer den behandlede belægning, aktiveres det virksomme stof i NOx Off overfladen. Behandlingen indfanger, indkapsler og nedbryder kvælstofoxiden i luften ved hjælp af sollys og de nedbrudte partikler skylles herefter væk fra belægningen med regnvandet. Så naturen er NOx Off´s gode hjælper i ”nedbrydningsprocessen”.

IBF har som sin første installation af de nye modulsten med NOx OFF overfladen lagt 250 m2 sten i CPH Airport. Og vi er på nuværende tidspunkt i gang med at gennemføre en detaljeret måling af belægningens effektivitet.

Hvis du ønsker yderligere information om den nye miljøforbedrende belægning fra IBF, kan du kontakte Produktchef Michael Pedersen på tlf. 2024 2886 eller Kim Falkenberg på tlf. 2224 4800.