Dorthe Kvist: Så der dømt havehygge

Haven kan bruges til meget mere end solvogne, havegrills og køkkenhaver med kål og kartofler i rækkevis. Haven er nemlig perfekt til fester og gæster. Om det er bryllupper, barnedåb, teenagerens konfirmation eller runde fødselsdage, er haven det perfekte sted at feste. Men det kan også bare være fejring af nye indflyttere i hønsegården, katten der fylder rundt, eller ren og skær havelykke og trang til at dele den med naboen over en kølig cocktail og et par brankede bøffer.

Svært at holde på formaliteten

En have er en gave og det der gør den særlig lækker er alle de tonsvis af muligheder der findes i alle vores dejlige uderum. At sidde uden for og spise, er en af sommerens største fornøjelser. Jeg elsker at spise ude, og meget gerne sammen med familier og gode venner. Det er som om alting smager bedre udendørs, og det hele bliver en anelse mere afslappet, laidback og hyggeligt med lidt sol på skuldrene og vind i håret. Det er noget der kan mærkes på dine gæster. For det er som om, det hele går lidt lettere, når vi er i haven. Det er svært at holde på formaliteten, når stiletterne langsomt synker ned i plænen, og frisuren blæser i uorden, og derfor bliver havefester og kom-sammen´er bare mere afslappede og hyggelige i haven, allerhelst på bare tæer og med flagrende hår.

Haven sætter en autentisk ramme

Og haven er det bedste og smukkeste sted til både fester og gæster. Lyset, der flimrer igennem træernes kroner og tegner glimmer i dansende pletter på plænen. Aftensolen der skinner på staudernes afblomstrede toppe, så der pludselig lyser en magisk aura omkring dem, det hvide bed der lyser op når tusmørket falder på, og duften fra kaprifolien i skumringen. Det er alt sammen noget der er med til at sætte en skøn, autentisk og forførende ramme om fester i haven af alle størrelser.

Læs også: SKOVBONS GÅRDHAVE: SE FØR OG EFTER

Syltetøjsglas og lyskæder

Det er ikke svært at forandre haven til det smukkeste festlokale. For i haven behøver det ikke at være perfekt og formelt. Den grønne plæne, de smukke bede og store træer. Lyset, skyggen og de flimrende pletter under træernes kroner er nok. Hæng lanterner med levende lys i træerne, og lyskæder på plankeværket, skab magi med en lysende sti af fakler fra terrassen og ned til pavillonen. Lav et langbord af savbukke med et par træplader fra garagen og en smuk dug, og fyld syltetøjsglas og flasker op med stilke af havens blomster og grønt, i længe rækker på bordene, For er der smukkere bordpynt, end den naturen og haven selv har produceret, nej vel?

havehygge
Spiselige blomster fungerer perfekt som pynt til mad og drikke

Pynt salaten med blomster fra hjulkrone og tallerkensmækker, fyld cocktail glassene med spiselige blomster og lad dine gæster selv plukke urterne til maden i højbedet. For havens skatte og afgrøder er prikken over i´et når der festes i haven.

Og fyld så haven op med de bedste mennesker du har i dit liv. For haven er det perfekte sted til både fester og gæster, om det er små eller store fejringer du har i ærmet.

JA TAK, jeg vil gerne modtage blogindlæg, interviews og andet spændende inspiration direkte i min indbakke.

DEL

Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Du kunne måske også være interesseret i...