Advarsel: Denne her have blir’ du dybt misundelig over…

Da vi denne solrige eftermiddag åbner lågen til Lone og Thomas’ have, bliver vi mødt af en helt unik sanseoplevelse. Det store træ, der majestætisk troner midt i haven – lader med sine grene, solen nænsomt flimre igennem, og giver haven et gyldent og varmt lys. Træet har jeg plantet for godt 20 år siden, fortæller Lone. Det har vokset sig ret stort – men jeg nænner bare heller ikke at fælde det, for det giver haven noget helt specielt, og når solen står høj på himlen – tiltrængt skygge på terrassen midt i haven.

Huset i Skanderborg, har siden familien flyttede ind i 1999, gennemgået løbende renoveringer. Og man er ikke i tvivl om, at her er der styr på detaljerne. Lone, der arbejder som selvstændig indenfor bygherrerådgivning og projektledelse, har med stilsikker hånd og sans for detaljer, skabt et hjem der er lidt ud over det sædvanlige. Og specielt haven er Lones store passion – og et projekt, hvis man spørger hende – der aldrig bliver kedeligt. Det er sådan en af de haver, som uanset hvor du kigger hen, så blir’ du forkælet – og ja, lidt misundelig…

Blomster i gule, orange, lyserøde og lilla farver smyger sig i havens bede. Grunden på de godt 1.400 kvm, giver i øvrigt god plads til flere fine uderum – hvor et væld af krukker også har fundet vej. Midt i haven optræder det sorte loungemiljø, som er genialt tænkt – da det giver haven et fint uderum, der kan benyttes hele året. Og som vi står her, vidner hynder, puder, bålfad og lanterner om et uderum, der flittigt blir’ brugt.

Orangeri og køkkenhave

Den nyanlagte køkkenhave, som ligger smukt op ad Orangeriet, er endnu en af havens åndehuller. De sorte højbede står i snorlige rækker med nøje udvalgte krydderurter, grøntsager og bær. Havebordet i midten indbyder til, at her kan havens afgrøder nydes. De smukke krukker og det lille vandkar – som den nysgerrige solsort har gjort til sit eget – giver køkkenhaven liv og glade dage. Farver og former er der tænkt over – intet er overladt til tilfældigheder.

Fliser og materialer

Som underlag i køkkenhaven er lagt fliser i 40×40 cm i sort/antracit. Renderne med de hvide sten, som er tiltænkt vandafledning, er omkranset af sort tegl – hvilket giver et særligt look. Man oplever tydeligt, at der er tænkt over valg af produkter og de klær’ hinanden rigtigt godt.

Hvis du ligesom vi andre – også er blevet inspireret af Lones unikke have – som du i øvrigt kan udforske lige her @havedagbogen – og selv vil i gang med et fliseprojekt. Så har vi nedenfor en lille guide til dig. For uanset om du drømmer om en loungeterrasse, køkkenhave eller en lille hyggekrog bagerst i haven – hvor du kan nyde aftenssolen, så er det slet ikke så kompliceret.

Sådan kommer du selv i gang…

Se filmen “Tips og tricks til lægning af sten og fliser” og gennemgå tjeklisten – så du allerede godt i gang.

Tjekliste:
> Bestil stabilgrus og afretningsgrus
> Tjek din ”værktøjskasse” – har du nu også, det du skal bruge
> Evt. leje af pladevibrator, skæremaskine eller stenklipper
> Følg varens vejledninger og anvisninger for korrekt anvendelse
> Kontroller at de leverede varer er i orden inden ibrugtagning

DEL

Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Du kunne måske også være interesseret i...