Orangeri med sjæl, varme og hygge

For enden ad en snirklet villavej – lidt udenfor Herning, ligger denne smukke grund. Her blev vi denne maj-dag, taget varmt imod af Diana Bach Bak, som viste os indenfor i familiens fine haverum. Vi havde nemlig fået lov til at komme og se deres orangeri, som i øvrigt havde fået et noget specielt gulv, men det kommer vi tilbage til…

Vi sad faktisk herude juleaften, fortæller Diana, der fører os hen til det smukke orangeri, som er placeret forenden af terrassen. Sneen lå som en dyne over landskabet. Vi var ti mennesker og den lille flytbare brændeovn – som i øvrigt er super smart, sørgede for at holde os varme. Det var virkelig en mindeværdig aften, fortsætter Diana. 

Og det er lige hvad man forestiller sig – dette smukke rum indbyder til. For ikke nok med at det er oplagt at sidde i, når duggen lægger sig på en sommeraften. Orangeriet optræder varmt og fyldt med hygge, så det er et sted, man søger hen, uanset vejret. I høj grad også for at nyde den smukke udsigt og årstidens skifte.

Fra orangeriet får man nemlig det fineste view ud over det grønne terræn og søen. Man er slet ikke i tvivl om, at dette orangeri flittigt bliver brugt.

Haven er enkel og smuk anlagt med en stor græsplæne – hvor familiens to drenge muntrer sig på den obligatoriske trampolin. Men en stor del af tiden går selvfølgelig også med at spille fodbold – da det er familiens helt store passion. Far er nemlig assistenttræner i fodboldklubben FC Midtjylland. Trods fodboldspil – så er der endnu ikke baldret en rude…

For os er det vigtigt at haven giver plads til leg. Her er et konstant liv af mennesker, både inde og ude. Og ja, det er da lidt modigt af os – at placere orangeriet op ad foldboldmålene, griner Diana.

Råt og unikt gulv

Som underlag i det fine orangeri – har familien valgt den helt traditionelle Holmegaardsten i grå. Stenen har de så halveret, og lagt i sildebensmønster. Det giver et helt unikt og anderledes udtryk. En spændende måde at bruge den originale Holmegaardsten på. Rummet får et råt og rustikt udtryk.

Vores fliser på terrassen er 30×60 cm i grå – og vi ønskede et element, som på en fin måde lagde sig op ad det eksisterende anlæg. Holmegaardstenen synes vi, matcher det godt. Måden vi har lagt stenen på, synes vi, bryder med den traditionelle måde at lægge dem på, men samtidig er der jo noget originalt over sildebensmønstret. Og vi eeeeelsker det her gulv, slutter Diana – det var virkelige sliddet værd. For det tog altså en krig at lave. Men det farvespil der er kommet, er vi så vilde med. Det er ligesom betonen lever og forandrer sig, det er ret fascinerende.

Sans for detaljer

Der er ingen tvivl om, at Diana har sans for indretning og flair for det kreative og æstetiske. Det ses i måden orangeriet er indrettet på. Det indbyder til samvær uden at være alt for “tænkt”. Her er tingene landet naturligt, og man drages af rummets venlige farver og stemning. I loftet skaber de sorte bjælker en hel særlig stemning af rustikt træ – og her har Diana hængt potter i sejlgarns ampeller med grønne hængeplanter i, som i øvrigt er fra Rex. En super fin måde at udnytte det høje loftrum og bjælkerne på.

Efter dette besøg – er ens højeste ønske pludselig at få et orangeri… Er du også blevet hooked, så kan vi fortælle, at orangeriet er købt hos The Greenery. De kommer i øvrigt og samler det. Familiens her blev bygget på en weekend.

Du kan følge Diana og hendes familien på @Ladybachbak.

DEL

Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Du kunne måske også være interesseret i...