Rørsamling

ig-rørsamlingen

ig-samlingen opfylder kravene i DS/EN 1916, det betyder, at den forbliver tæt selv under påvirk ninger, der medfører vinkeldrejninger og/eller forskydninger, jf. DS/EN 1916. Tætningsringen er udført af syntetisk EPDMgummi, som er resistent overfor sollys, og godkendt efter EN 681-1. Alle komponenter kan efter ordre leveres med olieresistent Nitrilgummiring. Ved levering er muffen beskyttet af en polystyrenring, som fjernes umiddelbart før samling af rørene.

Samling af rørene

Tætheden af ledningen er afhængig af den præcision, ledningerne lægges med. Da igrørets gummiring er istøbt, sikres det, at pakningen er monteret korrekt. Som glidemiddel til påsmøring på spidsenden skal det specielle ig-glidemiddel anvendes. Det er vigtigt at hele spidsendens flade smøres fra reces og ned om spidsens runding, se foto. Vær opmærksom på også at få smurt grundigt på undersiden af rørets spidsende. Spidsenden smøres umiddelbart inden samling.
 
ig-glidemidlets smøreområde markeret med hvidt.
 

 

Mindre rør samles normalt ved anvendelse af en lodret løfte stang, der trykker på en træklods lagt på tværs af rørets muffeende. Rør med fod kan samles ved hjælp af gravemaskinens hydrauliske skovl, som trykker på f.eks. en træsvelle lagt på tværs af rørets muffeende. Alternativt kan rørene trækkes sammen ved hjælp af et trækspil eller lignende. Trækspil skal anvendes til cirkulære rør med indv. diameter >1800 mm.
 

ig-glidemiddel - forbug:


 
Det er vigtigt at røret centreres inden samling. Efter samlingen skal det kontrolleres, at røret er korrekt placeret, således at ledningen lægges præcist efter en ret linie fra brønd til brønd.
 
 
Monteret beskyttelsesring fjernes ved et træk i tapefligen. Mindre tilbageblevne stykker forhindrer ikke samling af rørene.
Spidsenden smøres med igglidemiddel på hele overfladen, også på spidsendens underside.
Smør lige inden samling og undgå grus på smurte områder.
Lad ig-røret hænge i ankrene under samling. For rør med muffe udgraves for muffe. Sørg for en rimelig centrering og skub røret på plads.
Gummiringen er altid i rigtigt leje i den færdige samling, og samlingen har høj låseevne. Kontroller
at rørene er samlet korrekt, inden næste rør monteres. Kontroller bagspalten ved rør > Ø700 mm.